Szakmai titkok – avagy: mitől a mi próbatermeink a legjobbak?

Zenélni bárhol lehet – aki igazán élelmes, annak még hangszer sem kell hozzá. Viszont, aki legalább egy kicsit is komolyan veszi a muzsikálást, annak számít a beszűrődő háttérzaj, a helyszín akusztikája és – nem utolsó sorban – a saját hallása is.

A stúdió szintű próbatermeink tervezésekor a fő szempont az akusztikai tényezők tökéletesítése volt, ezért is választottunk olyan építőanyagokat, mint például a Rigips Blue Acoustic RF gipszkarton, amely öt irányból körbeveszi a zenészeket; a Rockwool Airrock XD kőzetgyapot lemezek, amik az akusztikai gipszkarton panelek között gondoskodnak a megfelelő hangszigetelésről; valamint az akusztikus lengőkengyelek, amik a gipszkarton mennyezet által felvett vibrációkat nyelik el.

A fent említettek mind-mind prémium kategóriás, kiváló hangszigetelést biztosító építőanyagok – a hangszigetelés azonban koránt sem elég a jó hangminőségben zajló zenekari próba lebonyolításához! A hangcsillapítás egy legalább olyan fontos tényező, amivel a helyiségnek szintén rendelkeznie kell ahhoz, hogy megfelelő helyszínt biztosítson a közös zenéléshez – vagy akár hangfelvételhez.

Próbatermeink hangcsillapításáról a felszerelt Alfacoustic akusztikai elemek gondoskodnak, a sarkokban pedig padlótól plafonig Alfacoustic basszuscsapdák találhatóak, amik a mély hangok nemkívánatos felerősödését gátolják meg.

A hangszigetelés és hangcsillapítás kombinációjával értük el, hogy a város legmodernebb éjjel-nappali, teljesen felszerelt próbaterem-komplexumának büszke tulajdonosaivá válhassunk. Aki nem hisz a szemének, az higgyen a fülének – a próbán úgyis minden kiderül.